SISTITNING ZAMONAVIY DIAGNOSTIKA VA DAVOLASH YONDASHUVLARI: ETIOLOGIYA, ANTIBIOTIK REZISTENTLIK VA SURUNKALASHUV OMILLARI - Boboraximov Ilhom Murodullayevich; To’xtamishev Muzaffar Hikmatxujayevich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya  :Ushbu  maqolada  sistit  kasalligini  zamonaviy  diagnostika  va davolash  usullari  ilmiy  tahlil  qilinadi.  Tadqiqotda  kasallikning  etiologik  omillari, ayniqsa bakterial infektsiyalar va ularning antibiotiklarga rezistentligi masalasi ko‘rib chiqiladi. Surunkali sistitning shakllanishida immun tizim zaifligi, noto‘g‘ri davolash va  hayot  tarzi  omillari  ham  tahlil  etiladi.  Maqolada  xalqaro  tajriba  va  mahalliy kuzatuvlar  asosida  sistitni  davolashda  yangi  yondashuvlar,  diagnostik  metodlar  va profilaktika  choralarining  ahamiyati  ko‘rsatib  o‘tiladi.  Shuningdek,  antibiotiklarni ratsional qo‘llashning amaliy jihatlari va rezistentlikni oldini olish bo‘yicha takliflar ishlab chiqiladi.