O‘ZBEKISTON YOSHLARI ORASIDA MOTIVATSION KONTENTNING O‘RNI VA TA’SIRI - Abdiyeva Sarvinoz Shoyimovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  O‘zbekiston  yoshlarining  raqamli  maydonda motivatsion  kontentni  iste’mol  qilishi,  ularning  tafakkuri,  maqsad  qo‘yish  va faoliyatiga ta’siri tahlil qilinadi. Tadqiqotda ijtimoiy tarmoqlar (Instagram, Telegram, TikTok,  YouTube)  orqali  tarqalayotgan  motivatsion  postlar,  videolar  va podkastlarning  ijobiy  hamda  salbiy  oqibatlari  ko‘rib  chiqiladi.  Motivatsion kontentning yoshlar ruhiyati va ijtimoiy faolligiga ta’siri bo‘yicha mahalliy kuzatuvlar, global  statistik  ma’lumotlar  hamda  psixologik  nazariyalar  asosida  xulosalar chiqariladi.