O‘ZBEKISTONDA MEDIA SAVODXONLIKNI OSHIRISHNING ZAMONAVIY USULLARI - Abdiyeva Sarvinoz Shoyimovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Maqolada  O‘zbekistonda  media  savodxonlikni  oshirishga  doir zamonaviy  yondashuvlar  nazariy  va  amaliy  jihatdan  tahlil  qilinadi.  Avvalo,  media savodxonlik  tushunchasining  mazmuni  - axborotni izlash,  tahlil qilish, baholash va mas’uliyatli  yaratish  ko‘nikmalari  -  konseptual  asos  sifatida  yoritiladi.  Raqamli muhitda  dezinformatsiya,  manipulyativ  narrativlar,  “deepfake”  kontent,  algoritmik filtrlash  va  e’tibor  iqtisodiyotining  ta’siri  kabi  xavf  omillari  mahalliy  kontekstda muhokama etiladi.