MAKTABGACHA TA’LIM YOSHIDAGI BOLALARNING PSIXOLOGIK HOLATLAR SABABLARI - Amirova Nodira Shamshiyevna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  ushbu  maqolada  maktabgacha  ta’lim  yoshdagi  bolalarda uchraydigan psixologik holatlar va ularning sabablari psixologik, ijtimoiy va biologic omillar asosida tahlil qilinadi. Shuningdek, bolalardagi emotsional beqarorlik, qo‘rquv, xavotir,  agressivlik  kabi  holatlarning  kelob  chiqishiga  oilaviy  muhit,  pedagogik yondashuvlar   va  shaxslar  aro  munosabatlarning ta’siri  ko‘rib  chiqiladi. Hamda  bu holatlarning  oldini  olish  va  yengillashtirish  bo‘yicha  psixologik  tavsiyalar  ham beriladi.