RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR ASOSIDA TIJORAT BANKLARINING MOLIYAVIY OPERATSIYALARINI OPTIMALLASHTIRISH - Mixitdinov Saidaziz Saydazimovich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  tijorat  banklarida  raqamli  texnologiyalarni qo‘llash orqali moliyaviy operatsiyalarni optimallashtirish masalalari tadqiq qilindi. Big  Data,  sun’iy  intellekt  va  avtomatlashtirilgan  tizimlar  kredit  riskini  boshqarish, mijozlarga  individual  xizmatlar  ko‘rsatish,  operatsion  samaradorlik  va  innovatsion mahsulotlarni  joriy  etishni  yaxshilashga  yordam  beradi. Tadqiqot  natijalari  raqamli transformatsiya  banklarning  raqobatbardoshligini  oshirish  va  strategik  qarorlarni samarali qabul qilishda muhim vosita ekanligini ko‘rsatadi.