MUSTAQILLIK DAVRIDA O'ZBEKISTONDA ZIYORAT TURIZMI RIVOJLANISH TARIXI - Ro'ziboyev Shohjaxon Nasimjon O'g'li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Ushbu  maqolada  O‘zbekiston  mustaqillik  yillarida  ziyorat  turizmining bosqichma-bosqich  rivojlanishi,  uning  iqtisodiy,  madaniy  va  ruhiy-ma’naviy ahamiyati  keng  tahlil  qilinadi.  Ziyorat  turizmi  mamlakatda  diniy  erkinlikning kengayishi, tarixiy  obidalar  restavratsiyasi,  xalqaro hamkorlikning  kuchayishi bilan yangi  bosqichga  ko‘tarildi.  Shu  bilan  birga,  pandemiya  sharoitida  ichki  turizmning faollashuvi ham ziyorat maskanlariga qiziqishni oshirdi. Maqolada ushbu turizm turi orqali  milliy  qadriyatlarni  saqlash  va  global  miqyosda  tanitish  imkoniyatlari  ham yoritiladi.