ALEKSANDR ARKADEVICH FAYNBERG IJODIDA INSON VA ZAMON FALSAFASI - Nurmaxmatova Firuza Rasulovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Aleksandr  Arkadevich  Faynberg(1939-2009)  o’zbek adabiyotining  yorqin  vakili  bo’lib,o’zining  chuqur  falsafiy  tafakkur  bilan  hurmat qozongan    hamda  she’riyat,nasr  va  dramaturgiyada  inson  ruhiyatini  kuchli  badiiy tasvirlar bilan yoritib bera olgan.Uning asarlari markaziy g’oyasini  inson va zamon o’rtasidagi mushkul munosabatlar,hayot o’tkinchiligi va ma’naviy yuksalishga bo’lgan to’xtovsiz  izlanishlar  tashkil  etadi.Faynberg  asarlarida  inson  o’z  davrining  mahsuli sifatida  emas,balki  o’z  zamonasi  tuzumini  anglay  oladigan  va  unga  bevosita  o’z ta’sirini o’tkaza oladigan ma’naviy shaxs sifatida talqin etiladi.