ALEKSANDR ARKADEVICH FAYNBERG LIRIK QAHRAMONI VA ZAMONAVIY BADIIY TAFAKKUR - Nurmaxmatova Firuza Rasulovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Aleksandr Arkadevich Faynberg(1939-2009)-XX asr oxiri XXI asr  boshlaridagi  o’zbek  adabiyotida  alohida  o’rin  tutgan  rusiyzabon  shoir,yozuvchi,dramaturg  va  tarjimon.Uning  o’ziga  xos  ijodiy  yo’li  o’zbek  adabiy maktabini  boyitgan,uni  jahon  sahnasiga  olib  chiqqan.Faynberg  lirikasi  inson  ruhiy olamining  chuqur  qatlamlarini,zamon,xotira,ezgulik,muhabbat  va  haqiqatga  intilish kabi  mavzularni  falsafiy  mulohazalar  orqali  ochib  beradi.Uning  she’rlaridagi  lirik qahramon  zamonaviy  inson  bo’lib,bu  qahramon  o’zini  izlaydi,vaqt,xotira  va  umid oralig’ida hayot kechiradi va bu o’zgarmas tushunchalar haqida muhohaza yuritadi.