ALEKSANDR ARKADEVICH FAYNBERG IJODIDA BOLALIK VA BEG’UBORLIK FALSAFASI HAMDA “MENING BOLALIGIMNING KO’CHALARI” ASARI TAHLILI - Nurmaxmatova Firuza Rasulovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Aleksandr Arkadevich Faynberg(1939-2009)- o’zbek adabiyotida o’z  ovozga  ega  va  falsafiy  mulohazaga  boy  purma’no  asarlari  bilan  butun  dunyo kitobxonlari qalbidan joy olishga sazovor bo’lgan buyuk ijodkorlardandir.U nafaqat shoir,balki  nasr  va  dramaturgiya  sohasida  ham  yuksak  darajada  faoliyat yuritgan.Insonning ruhiy olami,xotiralar,bolalik,ezgulik falsafalari shoir ijod yo’lida eng asosiy mavzulardan sanaladi.Ayniqsa,ijodkor qalamiga mansub bo’lmish “Mening bolaligimning  ko’chalari”(1999)  asari-  shoir  hayotiy  tajribalarini,insonning  o’tgan hayotiga bo’lgan mehr va sog’inchi samimiyat ila bayon etilgan durdona asardir.