ALEKSANDR ARKADEVICH FAYNBERG DRAMATURGIYASIDA FOJEA VA UMID MOTIVLARI - Nurmaxmatova Firuza Rasulovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Aleksandr Arkadevich Faynberg (1939-2009)-O’zbek adabiyoti tarixida  o’zining  chuqur  tarixiy-falsafiy  mazmunli  she’rlari,nasriy  asarlari  va dramaturgik izlanishlari bilan alohida o’rin egallagan ijodkor sanaladi.Garchi o’z ona tili bo’lmish rus tilida ijodiy faoliyat olib borgan bo’lsa-da ,butun ijodiy yo’lini o’zbek xalqining ruhiy dunyosi,milliy qadriyatlari va insoniy tuyg’ulariga bog’lagan holatda davom  ettirgan.Faynberg  dramaturgiyasida,ayniqsa,fojea  va  umid  motivlarining hamohangligi,insonning hayoti davomida duch kelgan sinovlariga ma’naviy jihatdan bardoshli  bo’lishi  kerakligi  xususida  so’z  boradi  va  shu  jihatdan  boshqalarnikidan farqilanib turadi.