YASHIL LOYIHALARNI MOLIYALASHTIRISH MEXANIZMLARINI TAKOMILLASHTIRISH - Abdurasulova Zarina Sayfiddin qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada yashil loyihalarni moliyalashtirishning nazariy asoslari, amaldagi holati hamda ularni takomillashtirish yo‘nalishlari tahlil qilingan. Yashil iqtisodiyotga o‘tish jarayonida moliyaviy resurslarni samarali safarbar etish, ekologik va iqtisodiy manfaatlarni uyg‘unlashtirish masalalari yoritilgan. Shuningdek, O‘zbekiston  sharoitida  yashil  moliya  mexanizmlarining  rivojlanish  tendensiyalari, mavjud muammolar va ularni bartaraf etish bo‘yicha takliflar ishlab chiqilgan.