SUGʻURTA TASHKILOTLARI MOLIYASI: MOLIYAVIY BARQARORLIK VA SAMARADORLIKNI TAʼMINLASH MEXANIZMLARI - Karimov Behzod Qahramon oʻgʻli, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya.  Maqolada  sug‘urta  tashkilotlarining  moliyaviy  barqarorlik  va operatsion  samaradorlikni  ta’minlash  mexanizmlari  o‘rganilgan.  Tadqiqot  natijalari shuni  ko‘rsatadiki,  kapitalni  optimal  boshqarish,  likvidlikni  saqlash,  risklarni diversifikatsiya  qilish  va  raqamli  texnologiyalarni  joriy  etish  sug‘urta kompaniyalarining  uzoq  muddatli  moliyaviy  barqarorligini  oshiradi.  Shuningdek, innovatsion  moliyaviy  instrumentlardan  foydalanish  kompaniyaning  investitsion daromadlarini barqarorlashtirishga yordam beradi. Maqolada amaliy  misollar orqali sug‘urta  kompaniyalarida  moliyaviy  barqarorlikni  ta’minlash  va  samaradorlikni oshirish yo‘llari tahlil qilingan.