YASHIL MOLIYA VOSITALARI ORQALI IQTISODIY O‘SISHNI RAG‘BATLANTIRISH - Kilicheva Kamola Muzaffarovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqola yashil moliya vositalari orqali iqtisodiy o‘sishni rag‘batlantirish  va  moliyaviy  barqarorlikni  ta’minlash  masalalarini  o‘rganadi. Tadqiqotda  yashil  obligatsiyalar,  ekologik  kreditlar,  grantlar  va  iqlim  fondlarining iqtisodiyotga ijobiy ta’siri tahlil qilindi. Shuningdek, raqamli moliya platformalari va monitoring  tizimlari  orqali  moliyaviy  samaradorlikni  oshirish  imkoniyatlari  ko‘rib chiqildi.  Natijalar  shuni  ko‘rsatadiki,  yashil  moliya  vositalarini  tizimli  qo‘llash iqtisodiy o‘sish, ekologik barqarorlik va ijtimoiy rivojlanishni bir vaqtda ta’minlashga xizmat qiladi.