O‘ZBEKISTONDA INSURTECH BIZNES-MODELLAR: BOZORGA KIRISH VA RIVOJLANISH IMKONIYATLARI - Xakimzoda Maftuna Yusuf qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  O‘zbekiston  sug‘urta  bozorida  InsurTech texnologiyalarining joriy etilishi, ularning biznes-modellarga ta’siri hamda rivojlanish imkoniyatlari tahlil qilingan. Tadqiqot davomida raqamli transformatsiyaning sug‘urta kompaniyalari  faoliyatidagi  o‘rni,  mijozlar  bilan  o‘zaro  aloqalarni  raqamlashtirish jarayoni  va  innovatsion  moliyaviy  yechimlarning  afzalliklari  yoritilgan.  Maqolada, shuningdek,  InsurTechni  joriy  etishdagi  asosiy  to‘siqlar  —  texnologik  infratuzilma yetishmasligi,  raqamli  savodxonlikning  pastligi  va  normativ-huquqiy  muammolar tahlil etilgan hamda ularni bartaraf etish bo‘yicha amaliy tavsiyalar berilgan.