OLIY HARBIY TA’LIM MUASSASALARIDA BO‘LAJAK MUTAXASSISLARNING STRATEGIK KOMPETENSIYASINI SHAKLLANTIRISH METODIKASI - Normatova Muqaddas Baxodirovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:Mazkur  maqolada  oliy  harbiy  ta’lim  muassasalarida  o‘qiyotgan kursant  va  tinglovchilarda  strategik  kompetensiyani  shakllantirishning  nazariy, metodik  hamda  amaliy  asoslari  tahlil  qilingan.  Strategik  kompetensiya  harbiy mutaxassisning  strategik  fikrlash,  tahliliy  qaror  qabul  qilish,  risklarni  baholash, shuningdek, resurslarni optimal taqsimlash va jamoani boshqarish qobiliyatlarini o‘z ichiga  oladi.  Tadqiqot  IMRAD  (Introduction,  Methods,  Results  and  Discussion) strukturasida  amalga  oshirilgan  bo‘lib,  harbiy  ta’lim  jarayonida  innovatsion yondashuvlar,  interfaol  o‘qitish  metodlari  va  simulyatsion  mashg‘ulotlarning samaradorligi tahlil etiladi.