XORIJIY TIL VA ADABIYOTI (INGLIZ TILI) YO‘NALISHIDA TAHSIL OLAYOTGAN TALABALARNING YETAKCHILIK QOBILIYATINI RIVOJLANTIRISHNING ZAMONAVIY USULLARI - Risvayeva Charos Zaydilla qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada xorijiy til va adabiyoti (ingliz tili) yo‘nalishida tahsil olayotgan talabalarning  yetakchilik  qobiliyatlarini  rivojlantirishning  zamonaviy  pedagogik  va lingvodidaktik  yondashuvlari  tahlil  qilinadi.  Tadqiqotda  talabalarning  ijtimoiy faolligini,  kommunikativ  kompetentligini  va  ijodiy  tafakkurini  oshirishga  xizmat qiluvchi interaktiv metodlar, raqamli ta’lim platformalari hamda shaxsga yo‘naltirilgan yondashuvlarning  afzalliklari  yoritilgan.  Shuningdek,  ingliz  tili  darslarida  “project-based learning”, “case study”, “brainstorming”, “role play”, “leadership tasks” kabi usullar orqali talabalarning liderlik fazilatlarini shakllantirish imkoniyatlari ko‘rsatib o‘tiladi.  Natijada,  zamonaviy  ta’lim  muhitida  yetakchilik  kompetensiyalarini rivojlantirish  integrativ  yondashuvlar  asosida  amalga  oshirilishi  zarurligi  asoslab berilgan.