PAREMIYALAR VA ULARNING XORIJIY TILNI O‘QITISH JARAYONIDAGI AHAMIYATI - Risvayeva Charos Zaydilla qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Ushbu  maqolada  paremiyalarning  (maqol  va  matallar)  xorijiy  tilni  o‘qitish jarayonidagi lingvokulturologik ahamiyati tahlil qilinadi. Tadqiqotda ingliz va o‘zbek paremiyalarining  semantik  o‘xshashlik  va  farqlari,  ularning  talabalarning  madaniy kompetensiyasini  rivojlantirishdagi  roli  yoritilgan.  Shuningdek,  paremiyalarni interfaol metodlar asosida o‘qitish samaradorligi empirik kuzatuvlar asosida asoslab berilgan.