ҚОРАҚАЛПОҒИСТОН РЕСПУБЛИКАСИДА ЭЛЕКТРОН ТИЖОРАТ БОЗОРИНИНГ ҲОЛАТИ ВА ИСТИҚБОЛЛАРИ - Артиков Саламатдин Абдулла улы (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Аннотация.  Қорақалпоғистон  Республикасида  электрон  тижорат  (e–commerce) бозорининг ҳозирги ҳолати, таркиби, ривожланиш тенденциялари ва истиқболлари таҳлил қилинади. 2024–2025 йиллар давомида Ўзбекистон бўйича электрон  савдо  бозори  ўсиши,  маҳаллий  платформа  ва  халқаро иштирокчиларнинг фаолияти, янги норматив-ҳуқуқий базанинг жорий этилиши каби омиллар кўриб чиқилади. Шу билан бирга, Қорақалпоғистоннинг қишлоқ жойлари, Интернет ва логистика инфратузилмаси, маҳаллий тадбиркорликнинг рақамлашуви, бозорга кириш тўсқинликлари ва уларни енгиш бўйича таклифлар илмий усулда муҳокама қилинади.