KORXONALARDA MIJOZLAR UCHUN RAQAMLI EKOTIZIM YARATISHNING IQTISODIY AFZALLIKLARI - ISLOMOV DILMUROD FAXRIDDIN O‘G‘LI, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA   Ushbu  maqolada  korxonalarda  mijozlar  uchun  yagona  raqamli  ekotizim yaratishning iqtisodiy afzalliklari amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Raqamli ekotizim bu mobil ilova, veb-portal, onlayn to‘lov tizimi va bonus dasturlarini yagona platforma orqali  birlashtirishni  nazarda  tutadi.  Tadqiqotda  “Uztelekom  One  ID”  kabi  milliy raqamli tizimlar misolida, yagona platforma orqali mijozlarni ushlab qolish, ularning sodiqligini  oshirish va  xizmatlardan  foydalanish  chastotasini ko‘paytirish natijasida daromadni  oshirish  mexanizmlari  yoritiladi.  Maqolada  shuningdek,  raqamli integratsiya  jarayonida  mijozlar  ma’lumotlarini  tahlil  qilish,  shaxsiylashtirilgan xizmatlarni  taklif  etish  hamda  ichki  biznes  jarayonlarni  avtomatlashtirish  orqali iqtisodiy samaradorlikni oshirish usullari amaliy misollar bilan ko‘rsatiladi.