HUJAYRA MEMBRANASINING TUZILISHI - Abdunazarova Zulayxo Sharifqulovna,; Gʻulomova Gulasal Shomurod qizi,; Kenjayeva E'zoza Muxtor qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Ushbu  ilmiy  ishda  biologik  membranalarning  tuzilishi,  kimyoviy  tarkibi, membrana  modellari,  funksiyalari  va  hujayra  faoliyatidagi  o‘rni  haqida  batafsil ma’lumotlar  berilgan.  Ayniqsa,  hayvon  hujayrasidagi  membrana  tuzilmasi, selektiv o'tkazuvchanlik, membrana oqsillari va ularning rollari, shuningdek, membranalarning yangilanish  jarayonlari  tahlil  etilgan.  Ish  biologiya,  tibbiyot  va  biotexnologiya sohalarida  ta’lim  olayotgan  talabalar  hamda  o‘qituvchilar  uchun  foydali  qo‘llanma bo‘lib xizmat qiladi.