MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARGA O‘YINLAR VA QO‘SHIQLAR ORQALI INGLIZ TILINI O‘RGATISH - Norboyeva Laylo, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada maktabgacha ta’lim yoshdagi bolalarga ingliz tilini  oson  o‘rgatishda  o‘yinlar  va  qo‘shiqlarning  ta’siri  va  ahamiyati,  ularning psixologik, lingvistik hamda tarbiyaviy jihatdan  tahlil qilinadi. Men o‘z pedagogik kuzatuvlarim,  o‘zbek  va  xorijiy  olimlarning  ilmiy  qarashlari  asosida  o‘yin  va qo‘shiqlarning  til  o‘rganishdagi  o‘rnini  tahlil  qiladim.  Mazkur  maqolada  o‘yin  va musiqiy  faoliyat  orqali  bolaning  tabiiy  qobiliyatini  o’stirish,  ularni  faol  o‘quv jarayoniga undashning samarali usullarini bayon etdim.