BACHADON ARTERIYALARINI EMBOLIZATSIYA QILGANDA POSTEMBOLIZATSIYA ASORATLARI - Ubaydullayev Shahboz Abbosovich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada bachadon arteriyalarini embolizatsiya (UAE  – uterine artery embolization) amaliyoti natijasida yuzaga keladigan postembolizatsiya asoratlari  tahlil  qilinadi.  Bachadon  arteriyalarini  embolizatsiya  odatda  mioma, postpartum  qon  ketishi  yoki  boshqa  ginekologik  patologiyalarni  davolashda qo‘llaniladi. Maqolada postembolizatsiya davrida uchraydigan eng ko‘p uchraydigan asoratlar, jumladan: og‘riq, ishemiya, infektsiya, bachadon funktsiyasining buzilishi va reproduktiv  muammolar,  shuningdek,  ularni  oldini  olish  va  davolash  usullari yoritilgan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, to‘g‘ri bemor tanlash va protokolga amal qilish postembolizatsiya asoratlarini sezilarli darajada kamaytiradi.