INFORMATIKA FANNI O‘QITISHDA ZAMONAVIY YONDASHUVLAR VA ILG‘OR XORIJIY TAJRIBALAR - O.A.Sulaymonova, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Informatika va axborot texnologiyalari fanini o‘qitishning dolzarb vazifalari - zamonaviy  jamiyatning  raqamli  transformatsiyasi  sharoitida  o‘quvchilarni texnologiyalarni  samarali  qo‘llashga  o‘rgatish  va  ularni  axborotlashgan  dunyoga tayyorlashga qaratilgan. Bu fan nafaqat texnik bilimlarni berish, balki ijodiy fikrlash, axborot xavfsizligi va zamonaviy texnologiyalarni mas’uliyatli qo‘llash ko‘nikmalarini shakllantirishni  o‘z  oldiga  vazifa  qilib  qo‘yadi.  Ya’ni  o‘quvchilarga  kompyuter, internet  va  zamonaviy  texnologiyalardan  foydalana  olishni  o‘rgatish,  axborotlarni qidirish,  tahlil  qilish  va  taqdim  etish  bo‘yicha  ko‘nikmalarni  rivojlantirish, o‘quvchilarda  algoritmlarni  tuzish  va  tahlil  qilish,  muammolarni  tizimli  hal  qilish qobiliyatini rivojlantirish, dasturlash asoslari bilan tanishtirish va boshlang‘ich amaliy ko‘nikmalarni  berish,  Shaxsiy  ma’lumotlarni  himoya  qilish  usullarini  o‘rgatish, kiberxavfsizlikning  asosiy  qoidalariga  rioya  qilish  va  xavfsiz  internet  muhitida ishlashni  tushuntirish,  grafik  dizayn,  multimedia  tahrirlash  va  boshqa  ijodiy texnologiyalardan  foydalanish,  innovatsion  texnologiyalarga  asoslangan  loyihalar ishlab chiqish.