FANNI O‘QITISHDA INNOVATSION YONDASHUVLAR - O.A.Sulaymonova, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Bugungi kunda axborot texnologiyalari kundalik hayotimizning ajralmas qismiga aylangan.  Ushbu  jarayon  ta’lim  tizimiga  ham  ta’sir  ko‘rsatmoqda.  Zamonaviy jamiyatning  asosiy  talablari  –  XXI  asr  ko‘nikmalariga  ega  bo‘lgan  mutaxassislarni tayyorlash, o‘quvchilarning kreativ va amaliy fikrlash qobiliyatlarini rivojlantirishdir. Informatika  va  axborot  texnologiyalari  fanini  o‘qitishda  innovatsion  yondashuvlar ushbu maqsadlarga erishishda muhim vosita hisoblanadi. Zamonaviy  ta’lim  jarayonida  o‘quvchilarning  bilim  olish  faoliyatini  samarali tashkil etishda interaktiv topshiriqlar, avtomatlashtirilgan fikr-mulohazalar va izohli yechimlardan  foydalanish  muhim  ahamiyat  kasb  etadi.  Bunday  imkoniyatlar o‘quvchilarga  topshiriqlarni  mustaqil  bajarish  jarayonida  qo‘llanmalar  orqali  yo‘l-yo‘riq olish, xatolarini aniqlash hamda ularni to‘g‘rilash imkonini beradi.  Natijada, o‘rganish jarayoni izchil, tushunarli va samarali tus oladi.