RAQS SAN’ATINING INSON SALOMATLIGIGA TA’SIRI - Aminova Dilrabo Raximovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  raqs  san’atining  inson  salomatligiga ko‘rsatadigan  jismoniy  va  ruhiy  ta’siri  tahlil  qilingan.  Raqs  nafaqat  estetik  zavq manbai, balki sog‘lom turmush tarzining muhim omili sifatida qaraladi. Maqolada turli yoshdagi insonlarda raqs mashg‘ulotlarining yurak-qon tomir tizimi faoliyatiga, mushak va suyak tizimiga, hamda psixologik holatga ta’siri ilmiy manbalar va statistik ma’lumotlar  asosida  yoritilgan.  Tadqiqot  natijalari  raqs  san’atining  inson salomatligini  mustahkamlash,  stressni  kamaytirish,  ijtimoiy  faollikni  oshirishdagi ahamiyatini ko‘rsatadi.