BADIIY NUTQ OBRAZLI NUTQ TURI SIFATIDA - Asqaraliyeva Dilshoda Xojiakbar-qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  badiiy  nutq  usubining  obrazliligi  haqida  fikr yuritiladi.  Badiiy  matnda  uchraydigan  ko’chimlar,  tasviriy  ifodalar,  so’z  ma’nolari haqida to’xtalib o’tiladi. Badiiy nutqda o’xshatish, o’xshatish obyekti singari vositalar haqida tushuncha berib o’tiladi.