YОSHLАR FUQАRОLIK MАDАNIYАTINING SIYOSIY AKSIOLOGIK TAHLILI - Abdullayev Barxayotjon Bo‘riyevich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Maqolada  siyosiy  madaniyat  va  fuqarolik  madaniyat tushunchalarining  turli  talqinlari  va  ta’riflari  qiyosiy  tahlil  qilingan.  Fuqarolik madaniyatining beshta mezoni asosida O‘zbekiston yoshlarining fuqarolik madaniyati xususiyatlari  sotsiologik  so‘rovnoma  natijalari  asosida  siyosiy  aksiologik  tahlil qilingan va tegishli xulosalar bayon qilingan.