BOSHLANG‘ICH SINFLARDA “O‘N” ICHIDA NOMERLASH METODIKASI (1- SINFLAR MISOLIDA) - Iqboljon Xaydarov; Nazirxo‘jayeva Xidoyatxon Muhiddin qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasi boshlang‘ich ta’lim tizimida  matematika  fanining  muhim  yo‘nalishlaridan  biri  bo‘lgan  “o‘nlik” tushunchasini o‘qitish metodikasi tahlil qilinadi. Tezisda “o‘nlik” mavzusi doirasida masalalar ustida ishlash orqali o‘quvchilarning mantiqiy fikrlash, amaliy bilimlar va mustaqil  qaror  qabul  qilish  ko‘nikmalarini  rivojlantirishning  ahamiyati  yoritilgan. Shuningdek,  real  hayotiy  vaziyatlardan  olingan  misollar  orqali  o‘quvchilarning mavzuni  chuqur  tushunishi  va  matematik  savodxonlik  darajasining  oshirilishi ta’kidlangan.  Ishda  shuningdek,  metodik  yondashuvlarning  samaradorligi, o‘quvchilarning  faolligi  va  interaktiv  darslarning  ta’lim  sifatiga  ta’siri  o‘rganilgan. Natijada,  “o‘nlik”  mavzusi  bo‘yicha  masalalar  ustida  puxta  metodik  ishlash boshlang‘ich ta’limda muvaffaqiyatli natijalarga erishishda hal qiluvchi omil ekanligi isbotlangan.