NEYROJARROHLIKDAN KEYINGI INFEKSIYALAR: SABABLARI, XAVFLI OMILLARI VA PROFILAKTIKA - Numanov I.U; Mominov M.Sh (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya  Neyrojarrohlik  operatsiyalari  murakkabligi  va  markaziy  asab tizimi bilan yaqin aloqasi tufayli postoperativ infeksiya xavfi yuqori. Ushbu maqolada neyrojarrohlikdan  keyingi  infeksiyalarning  sabablari,  xavf  omillari,  patogenlari, diagnostikasi,  davolash  yondashuvlari  va  profilaktik  choralarini  tahlil  qiladi. Tadqiqotlarda  ko‘rsatilishicha,  infeksiya  darajasi  1–15 %  atrofida  bo‘lishi  mumkin, shuning uchun tezkor tashxis va profilaktika muhim ahamiyatga ega.