SUNʼIY INTELLEKT ASOSIDA RAQAMLI TAʼLIM MUHITIDA TALABALAR O‘QUV FAOLIYATINI MONITORING QILISH TIZIMI - DILDORA ISMOILOVA BAHROM QIZI (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA   Ushbu  maqolada  raqamlashtirish  jarayonida  sun’iy  intellekt  (SI) texnologiyalarining  tutgan  o‘rni  va  ularning  turli  sohalardagi  qo‘llanilishi  tahlil qilinadi. Maqolada sun’iy intellekt yordamida ma’lumotlarni qayta ishlash, tahlil qilish va  qaror  qabul  qilish  tizimlarini  optimallashtirishga  oid  amaliy  misollar  keltiriladi. Shuningdek,  SI  vositalari  orqali  raqamli  transformatsiyani  tezlashtirish,  inson omilining kamaytirilishi, avtomatlashtirish, xavfsizlik va samaradorlikning oshirilishi kabi  jihatlar  yoritib  beriladi.  Tahlillar  ta’lim,  sog‘liqni  saqlash,  sanoat  va  davlat boshqaruvi kabi sohalardagi ilg‘or tajribalarni o‘z ichiga oladi. Maqola yakunida SI asosidagi raqamlashtirish istiqbollari va muammolari muhokama qilinadi.