PEDAGOGIK JARAYONDA TIL VA ADABIYOTNING O‘RNI VA TARBIYAVIY TASIRI. - X.Orziqulov; Abdurashidova Durdonaxon (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:    mazkur  tezisda  til  va  adabiyotning  inson  xayotidagi  o‘rni  va jamiyat rivojiga tasiri bilan bog‘liq ilmiy izlanishlar olib borishga qaratilgan. Til bu insonlar  o‘rtasidagi  aloqa  vositasi  bo‘lib,  adabiyot  bilan  chambarchas  bolg‘liq. Adabiyotda  til  orqali  qadriyatlar  va  intilishlar  aks  etadi.  Ushbu  maqolada  til  va adabiyot orqali shaxsni shakillatirish, jamiyatning manaviy va madaniy rivojlanishiga qo‘shgan hissasi, o‘zlikni saqlashda va glooballashuv davrida til va adabiyotga bo‘lgan munosabatni saqlab qolishga qaratilgan.