TARBIYA JARAYONIDA SHAXS ONGINI SHAKLLANTIRISHDA PEDAGOGIK YONDASHUVLAR - X.Orziqulov; X.Orziqulov (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:    Mazkur  mavzu  tarbiya  prinsiplarining  mazmun-mohiyati  va ularning pedagogik jarayondagi o‘rnini yoritishga bag‘ishlangan bo‘lib, ayniqsa, shaxs ongiga  ta’sir  etishda  pedagogik  nuqtai  nazardan  chuqur  tahlil  qilinadi.  Tarbiya jarayonining asosiy prinsiplari — ilmiylik, izchillik, hayot bilan bog‘liqlik, individual yondashuv,  faoliyat  va  ongning  birligi  kabi  ustuvor  yo’nalishlar  asosida  talaba, o‘quvchi  yoki  tarbiyalanuvchining  ongli  ravishda  ijtimoiy  qadriyatlarni  egallashi ta’minlanadi. Ushbu maqola pedagoglar, psixologlar, talabalar va tarbiyachilar uchun shaxsni tarbiya qilish va shakllantirishda kerakli manba bo’lib xizmat qiladi.