TURK TILI SHEVALARIDA O'ZIGA XOSLIKLAR - Sa'dullayeva Madina Shermurodovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Turk  tili  shevalari  Turk  tillarining  boy  va  rang-barang tafovutlaridan  biri  bo‘lib,  ular  mahalliy  aholi  tomonidan  kundalik  muloqotda  keng qo‘llaniladi.  Shevalar  o‘sha  hududga  xos  bo‘lgan  fonetik,  leksik,  grammatik  va intonatsion xususiyatlarni o‘z ichiga oladi. Har bir turk til shevasi o‘zining madaniyati, urf-odatlari va tarixiy o‘tgan yo‘liga ko‘ra shakllangan bo‘lib, umumiy ana shu hudud aholisi orasida birgalikda til vositasi sifatida xizmat qiladi. Ushbu tezisda Turk tili shevalarida o'ziga xosliklar haqida ma'lumotlar berilgan.