TURK TILIDA ATAMASHUNOSLIKKA HISSA QO'SHGAN OLIMLAR - Sa'dullayeva Madina Shermurodovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Turk  tilida  atamashunoslik  sohasining  shakllanishi  va rivojlanishida bir necha mashhur olimlar o‘zining beqiyos hissasi bilan ajralib turadi. Bu sohaning taraqqiyoti, umumiy lisoniy jarayonlar, ijtimoiy-madaniy ehtiyojlar, ilm-fan  va  texnika  taraqqiyoti  natijasida  yuzaga  kelgan  ehtiyojlar  asosida  shakllangan. Turk  tili  sistemi,  uning  boy  va  murakkab  tuzilmasi,  so‘z  yasalishi  va  yangi tushunchalarning ifoda vositalari doimo tadqiqot obyektiga aylangan. Mazkur sohada faoliyat  yuritgan  olimlarning  ishi  natijasida  atamashunoslik  o‘ziga  xos  va  mustaqil ilmiy  sohaga  aylangan.  Ushbu  tezisda  Turk  tilida  atamashunoslikka  hissa  qo'shgan olimlar haqida ma'lumotlar berilgan.