XALQARO VALYUTA BOZORI VA UNDAGI OPERATSIYALAR - Meliyev Azim Murodillo o’g’li; Moʻminova Zuhra Valijon qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada xalqaro valyuta bozori, uning mohiyati, asosiy ishtirokchilari, funksiyalari hamda unda amalga oshiriladigan moliyaviy operatsiyalar tahlil qilinadi. Shuningdek, valyuta bozorining zamonaviy rivojlanish tendensiyalari, global  iqtisodiyotdagi  o‘rni  va  O‘zbekistonning  bu  sohadagi  ishtiroki  yoritiladi. Maqolada xalqaro valyuta munosabatlarining ahamiyati, valyuta kursining o‘zgarishi, konvertatsiya siyosati hamda raqamli valyutalarning ta’siri haqida tahliliy ma’lumotlar keltirilgan.