O‘ZBEK METAFORIK ATAMALARINING INGLIZ TILIGA TARJIMASIDA SINONIMIYA VA ANTONIMIYA HODISALARI - Asliddinova Dilorom Ramiddin qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada o‘zbek tilidagi metaforik atamalarni ingliz tiliga tarjima qilish jarayonida yuzaga keladigan sinonimik va antonimik ekvivalentlarning semantik  xususiyatlari  tahlil  qilinadi.  Tarjima  jarayonida  metaforaning  ma’no qatlamlari, ularning konnotativ jihatlari hamda madaniy kontekstda o‘zgarish darajasi yoritiladi. Shuningdek, o‘zbek va ingliz tillaridagi metaforik birliklar o‘rtasidagi ma’no farqlari misollar asosida tahlil etiladi.