ICHKI ISHLAR ORGANLARI VA MILLIY GVARDIYANING JAMAOT TARTIBINI SAKLASH FAOLIYATI ASOSLARI TAXLILI - Mavlonov Asqarjon Ne’matovich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada Ichki ishlar organlari va O‘zbekiston Respublikasi Milliy  gvardiyasining  jamoat  tartibini  saqlashdagi  o‘rni,  vazifalari  hamda  ularning o‘zaro hamkorlik tizimi tahlil etilgan. Shuningdek, sohadagi dolzarb muammolar va ularni hal etish bo‘yicha amaliy takliflar bayon etilgan. Maqolada qonunchilik asoslari, tashkiliy tuzilma va huquqbuzarliklar profilaktikasini takomillashtirish yo‘nalishlari ilmiy nuqtai nazardan ko‘rib chiqilgan.