OMMAVIY TADBIRLAR DAVOMIDA UCHUVCHISIZ UCHADIGAN APPARATLARDAN FOYDALANISHNING SAMARALI USULLARI - Mardanov Jahongir Qahramon o‘g‘li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya.  Mazkur  maqolada  ommaviy  tadbirlar  jarayonida  uchuvchisiz uchadigan  apparatlar  (UUA),  ya’ni  dronlardan  foydalanishning  samarali  usullari yoritilgan.  Dronlar  xavfsizlikni  ta'minlash,  monitoring,  tezkor  axborot  almashinuvi, media yoritilishi va favqulodda vaziyatlarga javob berishda muhim texnologik vosita sifatida baholangan. Maqolada samarali foydalanish strategiyalari, mavjud muammolar va xorijiy tajriba tahlil qilingan.