O‘ZBEKISTONDA MILLIY G‘OYA VA MAFKURANING SHAKLLANISH TARIXI (1991-2025) - Shakhbozbek Usmonov Nurillo o‘g‘li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA Ushbu  maqolada  1991–2025  yillarda  O‘zbekistonda  milliy  g‘oya  va mafkuraning shakllanishi, davlat siyosatidagi o‘rni, ta’lim va madaniyat tizimiga ta’siri hamda Yangi O‘zbekiston davridagi modernizatsiya jarayonlari ilmiy tahlil qilingan. Tadqiqot  davomida  Konstitutsiya,  Prezident  farmonlari,  ta’lim  islohotlari,  milliy bayramlarning tiklanishi va yoshlar ongidagi mafkuraviy o‘zgarishlar asos qilib olindi. Maqola tarixiy manbalar, qonunchilik hujjatlari va statistik ma’lumotlarga tayangan holda yozilgan.