O‘ZBEKISTONDA DINIY BAG‘RIKENGLIK SIYOSATINING TARIXIY EVOLYUTSIYASI - A.D.Usmanov, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Mazkur  maqolada  O‘zbekistonda  diniy  bag‘rikenglik  tushunchasining shakllanishi,  tarixiy  rivojlanish  bosqichlari  va  uning  zamonaviy  davrdagi  huquqiy hamda ijtimoiy asoslari tahlil qilingan. Qadimgi davrlardan to mustaqillikdan keyingi yillargacha  bo‘lgan  jarayonlar  tarixiy  manbalar  asosida  yoritilib,  islom  dini  va millatlararo totuvlikning jamiyat taraqqiyotidagi o‘rni ko‘rsatib berilgan. Mustaqillik yillarida  diniy  erkinlikni  ta’minlash,  konfessiyalararo  muloqotni  rivojlantirish  va ekstremizmning  oldini  olish  borasida  amalga  oshirilgan  davlat  siyosati  misolida O‘zbekiston modelining o‘ziga xos jihatlari tahlil etilgan.