MAKTABGACHA TA‘LIM TASHKILOTIDA INTERFAOL O‘YINLARDAN FOYDALANISH - Mannapova Dilnoza Raxmatillayevna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  maktabgacha  ta’lim  tashkilotlarida  interfaol o‘yinlardan  foydalanishning  ahamiyati  va  ularning  bolalar  rivojlanishiga  ta’siri yoritilgan. Interfaol o‘yinlar bolalarda muloqot madaniyatini, ijodiy fikrlashni hamda mustaqil  qaror  qabul  qilish  ko‘nikmalarini  shakllantiradi.  Tadqiqotda  pedagogik jarayonni  jonlantirish,  bolalarning  darslarga  bo‘lgan  qiziqishini  oshirish  va  ta’lim sifatini yaxshilashda o‘yin texnologiyalarining samaradorligi tahlil qilinadi. Interfaol o‘yinlardan oqilona foydalanish tarbiyachilarga bolalarni ijtimoiylashtirish, jamoada ishlash va o‘z fikrini erkin ifoda etish imkonini beradi. Maqolada ushbu yondashuvning metodik asoslari va amaliy natijalari haqida fikr yuritilgan.