VEKTOR USULLARI YORDAMIDA FAZOVIY GEOMETRIYA MASALALARINI YECHISH - Voxidov Abduqodirxon Xabibxon o‘g‘li; Maxmudova Dilnoza Xaytmirzaevna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  fazoviy  geometriya  masalalarini  vektor  algebra usullari  yordamida  yechishning  nazariy  asoslari  va  amaliy  imkoniyatlari  tahlil qilingan.  Tadqiqot  natijasida  fazoviy  masalalarni  algoritmik  shaklda  ifodalashga imkon beruvchi yangi matematik yondashuv - mualliflik teoremasi taklif etildi. Ushbu teorema nuqtaning n-o‘lchovli fazodagi gipertekislikka bo‘lgan masofasini umumiy vektor shaklida aniqlashni ta’minlaydi. Taklif etilgan metod fazoviy modellashtirish, kompyuter grafika, sun’iy intellekt va ta’lim jarayonlarida qo‘llash uchun qulay bo‘lib, analitik geometriyaning rivojlanishida yangi bosqichni tashkil etadi.