SOVUT: AMIR TEMUR DAVRINING HIMOYA KIYIMI VA MADANIY YODGORLIGI - Jalolov ZafarAzimjonovich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Mazkur  maqolada  O‘rta  asr  jangchilarining  himoya  kiyimi  bo‘lgan  sovut (zanjirli zirh)ning tarixi, Amir Temur davridagi ahamiyati va uning madaniy merosdagi roli tahlil qilinadi. Sovutning shakli, tuzilishi va ishlatilishi, shuningdek, uning Amir Temur  davrida  qanday  ahamiyatga  ega  bo‘lgani  o‘rganiladi.  Maqolada  Shahrisabz shahridagi  Shahrisabz  muzey  qo‘riqxonasida  saqlanayotgan  sovut  namunasi  ham yoritiladi.