TIL O‘RGANISH ORZULARNI RO‘YOBGA CHIQARADI - Eshpulatov Doston Ibrohim o'g'li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu maqolada xorijiy tillarni o‘rganishning inson tafakkuri, kasbiy rivojlanish, shaxsiy muvaffaqiyat va madaniyatlararo muloqotdagi o‘rni tahlil etilgan.  Til  o‘rganish  jarayoni  inson  orzularini  amalga  oshirish,  dunyoqarashni kengaytirish,  madaniyatlar  o‘rtasidagi  ko‘prik  bo‘lish  vositasi  sifatida  baholangan. Maqolada  tilni  bilish  faqat  muloqot  vositasi  emas,  balki  o‘zlikni  anglash,  dunyoni chuqurroq his qilish va ijtimoiy faollikni kuchaytiruvchi omil sifatida talqin etiladi.