KORONAVIRUS INFEKSIYASI FONIDA BOLALARDA UCHRAYDIGAN PATOGEN MIKROBLARNI ANIQLASH VA TAHLIL QILISH - Xudoyarova G.N,; Usmonova Ozoda,; Qurdosheva Ozoda,; Erkinova Mehribonu, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Mavzuning  dolzarbligi:  Xozirgi  vaktda  koronovirus  infektsiyasida  yukori nafas yoʼllarida uchraydigan patogen qoʼzgʼatuvchilar keng tarqalishi va insonlarda surunkali  kasalliklardan  bronxit,  pnevmoniya  koʼpayib  ketayotganligi  kutilmoqda. Oqibatda insonlarda virusli kasalliklardan keyin bakterial kasalliklar bilan kasallanish koʼpayishini statistik maʼlumotlardan bilish mumkin. Koronovirus infektsiyasi fonida bir  qancha  bakterial  kasalliklarning  klinik  belgisi  oʼzgarib  ketishi  kuzatilmoqda. Natijada insonlarning kasallikka qarshi kurashuvchanligi va ruhiy holatiga salbiy taʼsir koʼrsatadi.