XALQARO HAMKORLIK: ENERGIYA, TA'LIM VA TURIZM YO'NALISHIDAGI YANGI IMKONIYATLAR - Sayfiddinova Ruxsora,; T. Abdurahmonov, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Zamonaviy dunyoda xalqaro hamkorlik globallashuv sharoitida tobora muhim ahamiyat kasb etmoqda. XXI asrda butun dunyo davlatlari o'rtasidagi o'zaro bog'liqlik kuchayib,  energiya,  ta'lim  va  turizm  sohalari  xalqaro  hamkorlikning  eng  dolzarb yo'nalishlari  sifatida  ajralib  turibdi.  Ushbu  sohalardagi  hamkorlik  nafaqat  iqtisodiy rivojlanish,  balki  ekologik  barqarorlik,  madaniy  almashinuv  va  ijtimoiy  taraqqiyot uchun ham strategik ahamiyatga ega. So'nggi yillarda o'tkazilgan xalqaro uchrashuvlar va  sammitlar  asosida  ushbu  sohalardagi  yangi  imkoniyatlar  va  istiqbollarni  chuqur o'rganish, kelajakdagi rivojlanish yo'nalishlarini aniqlash muhim vazifalardan biridir. Global migratsiya, iqlim o'zgarishi, texnologik taraqqiyot va pandemiyalar kabi global  muammolar  xalqaro  hamkorlikni  yanada  muhimlashtirmoqda.  Energiya xavfsizligi, sifatli ta'lim va barqaror turizm zamonaviy jamiyatning asosiy ehtiyojlariga aylanib,  davlatlar  o'rtasidagi  hamkorlikni  talab  qilmokda.  Ushbu  maqolada  xalqaro hamkorlikning uchta asosiy yo'nalishi - energiya, ta'lim va turizm sohalaridagi so'nggi tendensiyalar, muammolar va yechimlar kompleks tahlil qilinadi.