TALABA-YOSHLARNING TASHABBUSLARINI QO‘LLAB- QUVVATLASHDA INNOVATSION LOYIHALAR AHAMIYATI - Muzaffar Parmonov (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada oliy ta’lim tizimida talaba-yoshlarning ijodiy g‘oyalarini  qo‘llab-quvvatlash  va  ularni  amaliy  natijaga  yo‘naltirishda  innovatsion loyihalarning  o‘rni  va  ahamiyati  tahlil  qilingan.  Innovatsion  muhit  talabalarning tashabbuskorligini rivojlantiradi, ularni ilmiy-ijodiy faoliyatga keng jalb etadi hamda startap madaniyatini shakllantirishga xizmat qiladi. Shuningdek, maqolada innovatsion loyihalarni  samarali  tashkil  etishning  zamonaviy  mexanizmlari  va  ularning  ta’lim jarayoniga ta’siri yoritilgan.