OLIY HARBIY TA’LIM MUASSASALARIDA CHET TILLARNI O‘RGATISHDA INNOVATSION YONDASHUVLAR VA CHET TILLARIDAN KIRIB KELGAN HARBIY ATAMALARNI O‘RGANISH - D.M. Raxmonqulova (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya.Ushbu maqolada harbiy oliy o‘quv yurtlarida chet tillarni, xususan, ingliz  va  fransuz  tillarini  o‘rgatishda  qo‘llanilayotgan  innovatsion  yondashuvlar  va yuzaga  keladigan  muammolarni  bartaraf  etish  usullari  bayon  etiladi.  Shuningdek, xalqaro xavfsizlik va diplomatik aloqalarda katta rol o‘ynovchi fransuz tilidan kirib kelgan harbiy atamalarning ahamiyati tahlil qilinadi. Harbiy ta’lim tizimida zamonaviy texnologiyalar va xorijiy harbiy iboralarni samarali o‘zlashtirish bo‘yicha tavsiyalar berilgan.