UMUMIY OVQATLANISH KORXONALARIDA SIFAT MENEJMENTI TIZIMLARINI MILLIY VA XALQARO STANDARTLAR ASOSIDA MUVOFIQLASHTIRISH HAMDA AMALIY TAKOMILLASHTIRISH ISTIQBOLLARI - KOMILOV ABBOSJON ISROILJON O‘G‘LI, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA   Ushbu  maqolada  umumiy  ovqatlanish  korxonalarida  sifat  menejmenti tizimlarini milliy va xalqaro standartlar asosida muvofiqlashtirish hamda ularni amaliy takomillashtirish  istiqbollari  yoritilgan.  Tadqiqot  davomida  O‘zbekiston Respublikasida  amalda  bo‘lgan  “Mahsulot  va  xizmatlar  sifati  to‘g‘risida”gi  qonun, ISO  9001:2015 sifat  menejmenti standarti  va  “Oziq-ovqat xavfsizligi  to‘g‘risida”gi me’yoriy  hujjatlar  amaliy  jihatdan  tahlil  qilinadi.  Shuningdek,  maqolada  Toshkent shahridagi zamonaviy umumiy ovqatlanish tarmoqlari misolida sifat nazorati, mijozlar qoniqishini o‘lchash, raqamli texnologiyalarni (masalan, onlayn buyurtma tizimi va real  vaqtli  sifat  monitoringi)  joriy  etish  tajribalari  amaliy  asosda  ko‘rib  chiqiladi. Maqolada  boshqaruv  jarayonini  innovatsion  yondashuvlar  bilan  uyg‘unlashtirish, xodimlar  malakasini  oshirish,  sanitariya-gigiyena  standartlariga  rioya  etish  va iste’molchilarning  ishonchini  mustahkamlash  yo‘nalishlari  ham  keng  yoritilgan. Natijada,  umumiy  ovqatlanish  korxonalarida  sifat  menejmentini  milliy  va  xalqaro tajriba asosida takomillashtirishning amaliy yo‘llari ko‘rsatilib, istiqbolli strategiyalar ilgari suriladi.