INGLIZ TILINI O'QITISH JARAYONIDA SUN'IY INTELLEKTDAN FOYDALANISH SAMARADORLIGINI OSHIRISH MEXANIZMLARI - Abdixakimova Nargiza Abdulla qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotation:Mazkur maqolada bugungi globallashib borayotgan davrda texnika mo'jizasi  sifatida  qaralayotgan  sun'iy  intellekt,uning  keng  imkoniyatlari,  xususan, xorijiy tillarni, jumladan, ingliz tilini o'rgatish jarayonida sun'iy intellekt yaratayotgan keng imkoniyatlar hamda afzalliklar talqin qilinadi.Shu jumladan,ingliz  tilini o'rgatish jarayonida sun'iy intellektdan qanday foydalana olish va bu orqali qanday til o'rganish jarayonini  osonlashtirish  hamda  samaradorlikni  oshirish  yo'llari  va  Sun'iy intellekt(SI)asosidagi vositalar o'quvchilarning individual ehtiyojlarini hisobga olgan holda  ta'lim  jarayonini  shaxsga  yo'naltitilgan  tarzda  tashkil  etishga  xizmat  qilishi atroflicha tahlil qilingan.